Meld u aan bij onze

Welkom bij Oranjevereniging Kortgene

Op deze site kunt u alles vinden over de activiteiten die de Oranjevereniging Kortgene organiseert.
Oranjevereniging Kortgene is het hele jaar door actief!

Op 27 april is de viering van Koningsdag, op 4 mei de Dodenherdenking, op 5 mei bevrijdingsdag.

Naast deze site is de Oranjevereniging actief op facebook.
Tevens kunt u informatie vinden over diverse wetenswaardigheden over Het Koninklijk Huis.
Wij wensen u veel kijk- en leesplezier op onze site.

VOORWOORD KONINGSDAG 2018

Beste mensen,

Het eerste KONINGSFESTIVAL van Kortgene staat prominent op de agenda van Koningsdag 2018!

SWINGEN in Kortgene op het Kerkplein onder, hopelijk, een stralende zon! We beginnen ‘s morgens om 11.00 natuurlijk met de AUBADE waarbij het Nederlandse en Noord Bevelandse Volkslied worden uitgevoerd. Dan de OPTOCHT voor de kinderen, met mooi versierde fietsen en karren achter het draaiorgel, de KINDERSPELEN met aansluitend een kort kinderprogramma op het kerkplein.

Als u nog spullen nodig heeft of juist kwijt wilt is de VRIJMARKT, in de Hoofdstraat, uw terrein.

Het KONINGSFESTIVAL met een groot podium en 4 COVERBANDS zorgen de hele middag en begin van de avond voor swingende klanken. Kortgeense ondernemers en onze Oranje Vereniging zorgen voor uw inwendige mens met eet-en drink kraampjes.

Natuurlijk ontbreken de spelen niet. SPRINGKUSSENS en SCHMINKEN voor de kleintjes . Er is een RODEOSTIER! Wie dat wil proberen die mag…………….Hoe lang blijf je zitten op deze dolle stier……….. Een megasjoelbak en nog meer.

Prachtige en leuke prijzen zijn te winnen bij de loterij. Kortom u mag het dit jaar niet missen!

Graag dank ik alle sponsoren voor hun financiële bijdrage en de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en enthousiasme om deze dag tot een waar feest te maken!

Namens het bestuur,

Hartelijke Groet